Bewoners zijn het vertrekpunt

Geert Robben en Michel van den Burg zijn de eigenaren van Robuust. Twee bouwers. Twee mannen die ervaring hebben met het verlenen van mantelzorg, waardoor ze als geen ander het belang van een fijn thuis kennen. “Dát is dan ook het uitgangspunt van onze duurzame mantelzorgwoningen”, benadrukken ze.

Toen Geert het bouwproces voor de zorgwoning van zijn schoonmoeder begeleidde, ondervond hij dat dit slimmer, beter en logischer kon. Ook kwam hij erachter dat er maar amper vanuit het perspectief van de bewoner en z’n oude dag gebouwd werd. “Toen heb ik Michel gebeld”, zegt hij. “Hij is namelijk al jaren op de hoogte van alle innovaties in de bouw. En ook hij denkt mensgericht. En die combinatie, daar draait het allemaal om.”

Vernuftig tot in het kleinste detail

Aan de tekentafel hebben Geert en Michel deze filosofie nooit losgelaten, waardoor er nu een drietal dynamische woningen op papier staan. “Bewoners zijn het vertrekpunt geweest, de Robuust-woning slechts een uitkomst”, maakt Michel nog eens duidelijk. “Onze denkwijze heeft ervoor gezorgd dat elke woning vernuftig is tot in het kleinste detail. Vrijheid, flexibiliteit en de zekerheid op wooncomfort komen hierdoor nooit in het geding. Ook niet als uw zorgvraag of woonwensen in de loop der jaren veranderen.”

Geen chaletgevoel

Een chalet- of verpleeghuisgevoel? Dat zullen Robuust-bewoners nooit ervaren. U bent er thuis, zelfs als u nog geen zorg nodig hebt. De ruimtebeleving komt vooral goed tot zijn recht door een schuine kap. Michel: “De ruimte is heerlijk, net als het inpandige terras met overkapping, bij de 98m2 variant. Het goede gevoel zit ‘m ook in de huiselijke gastvrijheid die u ervaart, in geborgenheid én dus in de kleine dingen. Toiletbeugels zijn er bijvoorbeeld niet. Maar als dat wel nodig is, zijn ze dankzij de voorbereidingen simpel te bevestigen. Kortom: alles voor een blijvend wooncomfort.”

Beter leren kennen

Voordat een Robuust-woning op z’n plek in het buitengebied of op een ruim perceel staat, zijn er een aantal stappen die we met u doorlopen. Om te beginnen drinken we een kop koffie aan de keukentafel. “Daar deelt u al uw wensen en ideeën, want we willen u eerst beter leren kennen”, legt Geert uit. “Vervolgens krijgt u een aantal keuzemogelijkheden van ons, waardoor uw woning vorm krijgt en u al snel weet welke woning en producent het beste bij uw wensen aansluit. Dit is heel overzichtelijk hoor, want we hebben de beste opties al voor u geselecteerd. Later kunnen we u helpen met formele zaken, zoals toetsing bij de gemeente.”

 

Als alles rond is, gaan onze prefab bouwers Barli, Hodes of Mill Home zo snel mogelijk aan de slag. Zij produceren de woning in een korte doorlooptijd. “Is-ie klaar? Dan drinken we nog een keer koffie, maar dan in uw nieuwe Robuust-woning”, aldus de mannen tot besluit.

Vrijheid, flexibiliteit en
zekerheid: met een Robuust woning kun je jaren vooruit.

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan