De zekerheid van een ervaren bouwer

Bij Barli in Uden werken meer dan tweehonderd medewerkers in vijf productiehallen aan prefab bouwsystemen. Het zijn alleszeggende aantallen: met een Robuust-woning bent u verzekerd van kwaliteit. Deze worden namelijk in één van die gigantische hallen gemaakt. Thijs Falkenburg, planontwikkelaar bij Barli, vertelt hoe.

"Het grote voordeel van onze werkwijze is dat we altijd onder dezelfde omstandigheden produceren”, steekt Thijs van wal.

“Hierdoor zijn onze systemen constant van een hoog niveau. Verder besteden we in het voortraject veel aandacht aan het ontwerp en in het geval van Robuust aan mogelijke zorgvragen. Dit geeft toekomstige bewoners keuzemogelijkheden in een geïndustrialiseerd proces. En dat is uniek."

Comfortabel en duurzaam

Onderdeel van het ontwerp is een traditioneel fundament. Dit betekent dat de begane grond van de mantelzorgwoning van beton en staal is, met een watergevoede vloerverwarming/koeling die voor comfort zorgt. Thijs: “Daarbovenop komt een houtskelet bouwsysteem. Dit is van hoge kwaliteit, betrouwbaar en vooral duurzaam. Zeker omdat we hout gebruiken uit Europese productiebossen; het transport hiervan is kort en bij de vervaardiging komt geen CO2 vrij. Sterker nog: ze houden CO2 juist vast.”

Perfect op ruime groene kavels

Vanwege het milieuvriendelijke karakter passen Robuust-woningen perfect in het buitengebied en op ruime groene kavels. Zeker dankzij de dak- en gevelbekleding van duurzaam of circulair materiaal. “Natuurlijke grondstoffen in een natuurrijke omgeving: zo hoort het”, benadrukt Thijs. “De plek waar de woning komt, is trouwens bepalend voor de fundering. We kiezen de funderingsmethode - na sondering - met de kleinst mogelijke impact, die wel aan de constructieve eisen voldoet.”

Welkom in de fabriek

Barli gebruikt in het hele proces allerlei slimmigheden en innovatieve technieken, maar staat ook bekend als een oer-Brabants familiebedrijf. Gastvrij als ze zijn, heten ze toekomstige eigenaren van een Robuustwoning welkom in de fabriek. “Als de woning is afgewerkt, lopen we hem nog even samen met u na”, aldus Thijs tot besluit. “Dan zetten we samen de puntjes op de i en krijgt u meer gevoel bij het toekomstige onderkomen. Zo wordt de voorpret nog groter!”

 

Vrijheid, flexibiliteit en
zekerheid: met een Robuust woning kun je jaren vooruit.

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan