Het proces

In 4 simpele stappen

Een woning bij Robuust kopen is een fijn en simpel proces. We hebben vanaf het eerste moment één contactpersoon voor u. Het proces leggen we onderstaand uit.  Ook tijdens de bouw vertellen we steeds waar in het proces we zitten. Onze online gereedschappen (kaveltool, configurator, plantool en het klantportaal) zijn voor veel mensen een welkome manier van oriënteren. Positionering van de woning, uitstraling, indeling, opties, kosten, alles is overzichtelijk in beeld. Veel mensen doen hun orientatie al zonder ons, maar we komen het sowieso ook samen met u doornemen. Tijdens en na de bouw verliezen we u nooit uit het oog.

Infographic Klantproces

De aanloop

stap 1

Veel kan u zelf. In de kaveltool kan u proberen of de woning op uw kavel past. Met de configurator kunt u uw woning samen stellen en badkamer-, keuken- en binnenafwerking kiezen. Ook de optie voor een logeer/werkkamer komt langs en de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Natuurlijk doen we het ook graag samen met u. We regelen ook zaken zoals toetsing bij gemeente en afstemming over het bouwrijp maken. We kennen onze woning door en door en kunnen dus aan de telefoon en/of bij u aan tafel tot de meest passende keuze komen. Wij zijn bijzonder tevreden over de bouwer, Barli. Mocht u een bezoek willen brengen aan de fabriek dan regelen we dat. Zo kan u ons met een gerust hart aan de bouw van uw woning laten beginnen.

 

 

stap 2

We komen samen tot een definitieve kaveltekening, plattegrond, buiten- en binnenafwerking, keuze voor badkamer-  en keukenafwerking en aanvullende opties. Zodra alle keuzes vastgesteld zijn krijgt u keurig in beeld wat de kosten zijn en bespreken we of u zelf een aannemer in wilt huren om uw kavel en leidingen klaar te maken voor plaatsing en aansluiting van de woning. Uiteraard kunnen wij daar ook een partij voor inschakelen. Om er zeker van te zijn dat onze prefab woning op uw kavel te plaatsen is, en welke kosten daarbij horen, voeren wij altijd een transportonderzoek uit. U ontvangt van ons de koopovereenkomst en een daarbij horend overzicht van termijnbetalingen en garanties. 

De offerte en ondertekening

stap 3

De bouw van uw woning in onze fabriek duurt normaal gesproken circa 4 maanden. Tegelijkertijd wordt bij u op locatie de sondering uitgevoerd. Tijdens de bouw houden we u op de hoogte over de vorderingen. Intussen kan het grond-, leiding- en funderingswerk bij u ook al gedaan worden. Dat is één van de voordelen van prefab bouwen. Zo verkorten we bouwtijd. In de plantool is te zien welke plaatsingsmomenten beschikbaar zijn. 

De bouw

stap 4

Tegen de tijd dat we gaan plaatsen en opleveren spreken we alles nog eens met u door. In de fabriek bezichtigt u de woning voor hij naar u toe komt. Bij u thuis spreken we door hoe de woning aankomt en op zijn plek gezet wordt. De woning komt in twee delen bij u aan. Deze worden met een kraan op hun plek gezet en afgewerkt. Ook na de oplevering blijven wij in contact met u. Zo leren wij van u en worden onze woningen steeds beter. En…..De laatste factuur sturen we u pas nadat we de mogelijk openstaande punten uit de oplevering ook af hebben gewerkt.

Oplevering en nazorg

Wij realiseren doordachte energiezuinige woningen (A+ tot A++++) die maximaal rekening houden met de woonwensen en zorgvraag van vandaag en de toekomst.
Stel uw
woning samen (kosten)

Een beter bouwproces in onze topfabriek. De teller staat hier op:

3
7
0
1