Duurzame pré-mantelzorgwoningen in de gemeente Berg en Dal

Sleutelklaar en op alles voorbereid

Duurzame pré-mantelzorgwoningen in de gemeente Berg en Dal

Uw gemeente hanteert een pré-mantelzorgbeleid. Daarmee creëert ze de gelegenheid om op relatief jonge leeftijd de overstap naar een pré-mantelzorgwoning te maken.

 

Als u dat met Robuust Woning doet, dan kiest u voor:

  • Een woning met hoge restwaarde voor het geval u hem ooit weg wilt laten halen
  • Een woning met energielabel A+ tot A++++ (het allerhoogst haalbare)
  • Een simpel keuzeproces waardoor u snel en overzichtelijk kan bouwen
  • Een bouwpartner met kennis van mantelzorg

Onze woningen houden maximaal rekening met de woonwensen en de zorgvraag van vandaag en de toekomst.

Lees meer

De voordelen van Robuust Woning in de gemeente Berg en Dal

Binnen de gemeente Berg en Dal is er een pré-mantelzorgbeleid. Een overstap naar een mantelzorgwoning wordt hierdoor eenvoudiger. In veel gevallen kan het al zonder vergunning geregeld worden. Wij verzorgen dan voor u een melding naar de gemeente. De kans dat u daarmee misschien nooit naar een verpleeghuis hoeft wordt met zo’n woning en vertrouwde mensen om u heen veel groter. Misschien geeft u zo ook uw (klein)kinderen kans op woonruimte. We bespreken het graag met u.

 

In een notendop speelt binnen uw gemeente het volgende:

  • De gemeente geeft voor de pré-mantelzorgfase tijdelijke omgevingsvergunningen af voor een periode van maximaal 10 jaar. Ontstaat er binnen die 10 jaar mantelzorg dan vervalt de vergunning om zo over te gaan op vergunningsvrij mantelzorgwonen.
  • Vanaf 67+ mogen al mantelzorgwoningen gebouwd worden zonder zorgindicatie
  • Er moet sprake zijn van een relatie met uw mantelzorger(s)
  • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn op het eigen kavel
  • Buiten de bebouwde kom, bouwt u vergunningsvrij tot 100m2
  • Binnen de bebouwde kom komt er net wat meer bij kijken: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR602193/1
Wij realiseren doordachte energiezuinige woningen (A+ tot A++++) die maximaal rekening houden met de woonwensen en zorgvraag van vandaag en de toekomst.
Stel uw
woning samen (kosten)
Robuust

De productie

Mooi, slim en betrouwbaar bouwen. Dat doen we in drie prefabfabrieken: Barli in Uden, Hodes in Goor en eco-gerichte bouwer, Mill Home in Mill. Alle drie bouwen al jarenlang woningen met een hoge kwaliteit. Ze doen dit volgens een vast procedé wat al die jaren door is ontwikkeld tot wat het nu is. Voor het seriematig bouwen van mantelzorgwoningen zijn wij met onze expertise hun unieke partner. 

 

We bouwen in duurzame fabrieken met duurzame materialen. U bent van harte welkom om u door ons rond te laten leiden. Dit doen we op afspraak.

Lees meer

Over ons

Wij zijn Michel van den Burg en Geert Robben. 

Zorg voor een ander en een mooiere wereld zit in onze genen. Zo ontstaat dé energiezuinige (mantelzorg)woning waar u zelf ook wel zou willen wonen. Een woning die robuust en doordacht is, waar alles stevig aanvoelt, waar je binnenshuis geborgenheid voelt en in verbinding bent met wat buiten gebeurt. Een woning waarin u en uw gasten zich thuis en welkom voelen. Nu en in de toekomst. Een woning die onbezorgd jaren (met u) mee gaat. Een woning die A+ tot A++++ scoort met zijn energielabel!

 

Schoonmoeder Geert: "Fijn dat ik naast mijn dochter en schoonzoon kan wonen. Zij hebben voor mij een mooie plek gecreëerd waarbij Geert's bouwervaring erg goed van pas kwam"

Lees meer

Benieuwd naar ons verhaal?

Vraag onze brochure aan. 

Ik wil de brochure graag digitaal (per e-mail) ontvangen.
Ik wil graag een papieren versie van de brochure ontvangen.
Ik ga ermee akkoord dat Robuust Woning de door mij ingevulde gegevens opslaat en geef toestemming tot het opnemen van contact met mij via het ingevulde e-mailadres en/of telefoonnummer.*

* verplicht