Pré-mantelzorgwonen in Meierijstad

Voorbereid op een veranderende toekomst

Gemeente Meierijstad helpt u verder met pré-mantelzorgbeleid 

Wist u dat u Meierijstad pré-mantelzorgbeleid heeft? Hiermee laat ze haar inwoners weten verder te willen meedenken dan het landelijk beleid doet. En dat schept kansen voor u. Het zou zomaar dé uitkomst kunnen zijn om op relatief jonge leeftijd de overstap naar een pré-mantelzorgwoning te maken.

 

Bij Robuust kiest u voor:

 

 • Bouwers met oog voor mens en zorg
 • Een woning met het hoogst haalbare energielabel
 • Maximaal comfort en leefruimte
 • Een woning met bijzonder hoge restwaarde
 • Bouwen zonder gedoe door een simpel keuzeproces
 • Bouwen door mensgedreven techneuten

 

Wij bouwen energiezuinige woningen (A+ tot A++++). Woningen die kant en klaar de fabriek verlaten. Woningen die voorsorteren op uw veranderende zorgvraag. We creëren een plek waar u nog veel jaren gelukkig kan wonen zonder woonzorgen.

Lees meer

De voordelen van Robuust Woning in de gemeente Meierijstad

Het pré-mantelzorgbeleid van de gemeente Meierijstad helpt u een overstap naar een mantelzorgwoning eenvoudiger te regelen en mogelijk ook zonder vergunning. Zo blijft u voorlopig weg uit het verpleeghuis en woont u in plaats daarvan in een vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen om u heen. Hoe mooi is dat? Als je tegelijk voor jongeren kan helpen om woonruimte te vinden dan is het kringetje toch rond? Door vroeg te kiezen voor een mantelzorgwoning loont investeren in hoge kwaliteit. Laat dat nou precies zijn wat Robuust bouwt.

 

In een notendop speelt binnen uw gemeente het volgende:

 

 • De gemeente geeft voor de pré-mantelzorgfase (mantelzorg zonder afgifte van een zorgindicatie) tijdelijke omgevingsvergunningen af met een geldigheid van vijf jaar. Er vanuit gaande dat er binnen afzienbare tijd een zorgvraag ontstaat. Ontstaat er later mantelzorg dan vervalt de vergunning om zo over te gaan op vergunningsvrij mantelzorgwonen.
 • U levert een pre-mantelzorgverklaring waaruit blijkt dat er op korte termijn behoefte aan mantelzorg zal ontstaan. Deze verklaring kan worden aangevraagd bij het sociaal-medisch adviesbureau Argonaut.
 • Er moet sprake zijn van een relatie met uw mantelzorger(s)
 • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn (liefst op het eigen kavel)
 • Buiten de bebouwde kom, bouwt u vergunningsvrij tot 100m2 wanneer u een zorgindicatie of mantelzorgverklaring heeft.​

 

Voor een uitgebreide beschrijving van het gemeentelijk beleid kijkt u op:

Mantelzorgwoning - Gemeente Meierijstad

Wij realiseren doordachte energiezuinige woningen (A+ tot A++++) die maximaal rekening houden met de woonwensen en zorgvraag van vandaag en de toekomst.
Stel uw
woning samen (kosten)
Robuust

De productie

Mooi, slim en betrouwbaar bouwen. Dat doen we in drie prefabfabrieken: Barli in Uden, Hodes in Goor en eco-gerichte bouwer, Mill Home in Mill. Alle drie bouwen al jarenlang woningen met een hoge kwaliteit. Ze doen dit volgens een vast procedé wat al die jaren door is ontwikkeld tot wat het nu is. Voor het seriematig bouwen van mantelzorgwoningen zijn wij met onze expertise hun unieke partner. 

 

We bouwen in duurzame fabrieken met duurzame materialen. U bent van harte welkom om u door ons rond te laten leiden. Dit doen we op afspraak.

Lees meer

Over ons

Wij zijn Michel van den Burg en Geert Robben. 

Zorg voor een ander en een mooiere wereld zit in onze genen. Zo ontstaat dé energiezuinige (mantelzorg)woning waar u zelf ook wel zou willen wonen. Een woning die robuust en doordacht is, waar alles stevig aanvoelt, waar je binnenshuis geborgenheid voelt en in verbinding bent met wat buiten gebeurt. Een woning waarin u en uw gasten zich thuis en welkom voelen. Nu en in de toekomst. Een woning die onbezorgd jaren (met u) mee gaat. Een woning die A+ tot A++++ scoort met zijn energielabel!

 

Schoonmoeder Geert: "Fijn dat ik naast mijn dochter en schoonzoon kan wonen. Zij hebben voor mij een mooie plek gecreëerd waarbij Geert's bouwervaring erg goed van pas kwam"

Lees meer

Benieuwd naar ons verhaal?

Vraag onze brochure aan. 

Ik wil de brochure graag digitaal (per e-mail) ontvangen.
Ik wil graag een papieren versie van de brochure ontvangen.
Ik ga ermee akkoord dat Robuust Woning de door mij ingevulde gegevens opslaat en geef toestemming tot het opnemen van contact met mij via het ingevulde e-mailadres en/of telefoonnummer.*

* verplicht