Pré-mantelzorgwoningen in gemeente Nederweert

Sleutelklaar en op alles voorbereid

Pré-mantelzorgwonen in de gemeente Nederweert

Gemeente Nederweert heeft een pré-mantelzorgbeleid. Daarmee loopt ze voorop in Nederland met nog zeker 26 gemeentes. Voor biedt dat kansen. Kansen om op relatief jonge leeftijd de overstap naar een pré-mantelzorgwoning te maken en tegelijk uw kinderen of kleinkinderen de gelegenheid te geven om te wonen in een mooie vertrouwde omgeving.

 

Robuust Woning bouwt:

 

  • Woningen met de allerhoogste restwaarde
  • Woningen met het hoogst haalbare energielabel
  • Zonder gedoe door een simpel keuzeproces
  • Met kennis van mantelzorg​

 

Onze energiezuinige woningen (A+ tot A++++) zijn maximaal voorbereid op uw veranderende zorg in de toekomst. We houden rekening houden met uw woonwensen en de zorgvraag van vandaag en morgen en de tijd daarna.

Lees meer

De voordelen van Robuust Woning in de gemeente Nederweert

Binnen de gemeente Nederweert is er een pré-mantelzorgbeleid. Hierdoor wordt het net even wat gemakkelijker om een overstap naar een mantelzorgwoning te organiseren. Ook is de kans dat u zonder vergunning kunt bouwen aanzienlijk groter dan in een gemeente zonder pré-mantelzorgbeleid. Hoe mooi zou het zijn als u daarmee een verhuizing naar een verpleeghuis uitstelt (of mogelijk afstelt)? Wonen in een vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen om u heen raakt serieus goed in beeld. Ook biedt u kansen voor jongeren om woonruimte te vinden. Doordat u voor veel langere duur (misschien al wel vanaf uw pensioen?) in een pre-mantelzorgwoning gaat wonen wordt investeren in een goede woning interessanter.

 

In een notendop speelt binnen uw gemeente het volgende:

 

Pre-mantelzorgwoning: Deze woning wordt nu al bewoond door de toekomstige zorgverlener of zorgbehoevende. De toekomstig zorgbehoevende zal vanwege een geïndiceerde voortschrijdende aandoening of vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd (minimaal 65 jaar)in de toekomst hoogstwaarschijnlijk mantelzorg nodig hebben.

 

  • De gemeente geeft voor de pré-mantelzorgfase tijdelijke omgevingsvergunningen af voor een periode van maximaal 20 jaar. Ontstaat er binnen die 20 jaar mantelzorg dan vervalt de vergunning om zo over te gaan op vergunningsvrij mantelzorgwonen.
  • Vanaf 65+ mogen al mantelzorgwoningen gebouwd worden zonder zorgindicatie, bent u jonger? Dan overlegt u een indicatiestelling
  • Er moet sprake zijn van een relatie met uw mantelzorger(s)
  • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn op het eigen kavel
  • Bouwen tot 100m2 op maximaal 20 meter van de hoofdwoning
  • De premantelzorgwoning wordt minimaal 3 meter achter de voorgevelrooilijn van de bestaande woning geplaatst.

 

Voor een uitgebreidere beschrijving van het gemeentelijk beleid kijkt u op:
Verruimde regeling mantelzorgwoningen Nederweert

Wij realiseren doordachte energiezuinige woningen (A+ tot A++++) die maximaal rekening houden met de woonwensen en zorgvraag van vandaag en de toekomst.
Stel uw
woning samen (kosten)
Robuust

De productie

Mooi, slim en betrouwbaar bouwen. Dat doen we in drie prefabfabrieken: Barli in Uden, Hodes in Goor en eco-gerichte bouwer, Mill Home in Mill. Alle drie bouwen al jarenlang woningen met een hoge kwaliteit. Ze doen dit volgens een vast procedé wat al die jaren door is ontwikkeld tot wat het nu is. Voor het seriematig bouwen van mantelzorgwoningen zijn wij met onze expertise hun unieke partner. 

 

We bouwen in duurzame fabrieken met duurzame materialen. U bent van harte welkom om u door ons rond te laten leiden. Dit doen we op afspraak.

Lees meer

Over ons

Wij zijn Michel van den Burg en Geert Robben. 

Zorg voor een ander en een mooiere wereld zit in onze genen. Zo ontstaat dé energiezuinige (mantelzorg)woning waar u zelf ook wel zou willen wonen. Een woning die robuust en doordacht is, waar alles stevig aanvoelt, waar je binnenshuis geborgenheid voelt en in verbinding bent met wat buiten gebeurt. Een woning waarin u en uw gasten zich thuis en welkom voelen. Nu en in de toekomst. Een woning die onbezorgd jaren (met u) mee gaat. Een woning die A+ tot A++++ scoort met zijn energielabel!

 

Schoonmoeder Geert: "Fijn dat ik naast mijn dochter en schoonzoon kan wonen. Zij hebben voor mij een mooie plek gecreëerd waarbij Geert's bouwervaring erg goed van pas kwam"

Lees meer

Benieuwd naar ons verhaal?

Vraag onze brochure aan. 

Ik wil de brochure graag digitaal (per e-mail) ontvangen.
Ik wil graag een papieren versie van de brochure ontvangen.
Ik ga ermee akkoord dat Robuust Woning de door mij ingevulde gegevens opslaat en geef toestemming tot het opnemen van contact met mij via het ingevulde e-mailadres en/of telefoonnummer.*

* verplicht