Energiezuinige pré-mantelzorgwoningen in de gemeente Reusel de Mierden

Sleutelklaar en op alles voorbereid

Geen gedoe dankzij het pré-mantelzorgbeleid in de gemeente Reusel de Mierden

Wist u dat u dat gemeente Reusel de Mierden een heel goed pré-mantelzorgbeleid heeft? Dat geeft u wellicht de kans om op relatief jonge leeftijd de overstap naar een pré-mantelzorgwoning te maken. Zo komt zo lang mogelijk wonen in vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen om u heen ineens een stuk dichterbij.

 

Robuust Woning gelooft in woningen met:

 

 • Hoog wooncomfort (maximaal oppervlak en solide materialen)
 • Hoge restwaarde
 • Hoogst haalbare energielabel
 • Een simpel keuzeproces (terug te zien in onze online configurator)
 • Mantelzorgexpertise (zowel richting gemeente als input voor de bouw)

 

Onze bijzonder energiezuinige woningen (A+ tot A++++) zijn ontworpen om rekening te kunnen houden met uw woonwensen en uw zorgvraag van nu en wat nog in het verschiet ligt.

Lees meer

De voordelen van Robuust Woning in de gemeente Reusel de Mierden

Door het pré-mantelzorgbeleid van gemeente Reusel de Mierden is een overstap naar een mantelzorgwoning eenvoudiger dan ooit en mogelijk ook zonder vergunning te organiseren. Door zo’n overstap te maken stelt u verhuizing naar een verpleeghuis uit en slaagt u er mogelijk zelfs in om nooit naar een verpleeghuis te hoeven. Zo kunt u wonen bij de mensen die graag voor u zorgen en mogelijk tegelijk ruimte geven voor het wonen van uw kinderen of kleinkinderen.

 

In een notendop speelt binnen uw gemeente het volgende:

Er is sprake van premantelzorg, wanneer er een  mantelzorgvraag is zonder de aanwezigheid van een zorgindicatie vooruitlopend op een mogelijke toekomstige mantelzorgvraag.

 

 • De gemeente geeft voor de pré-mantelzorgfase tijdelijke omgevingsvergunningen af. Ontstaat er daadwerkelijk geindiceerde (mantel)zorg dan vervalt de vergunning om zo over te gaan op vergunningsvrij mantelzorgwonen.
 • Vanaf 67+ mogen al pre-mantelzorgwoningen gebouwd worden zonder zorgindicatie of mantelzorgverklaring
 • Er moet sprake zijn van een relatie met uw mantelzorger(s)
 • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn op het eigen kavel
 • De pré-mantelzorgwoning mag de maximale oppervlakte maat van de bestaande bebouwingsmogelijkheden op grond van het bestemmingsplan niet overschrijden
 • Buiten de bebouwde kom is 100 m2 vergunningvrij bouwen van toepassing

 

Voor een uitgebreide beschrijving van het gemeentelijk beleid kijkt u op:

Beleidsregel pré-mantelzorgwoningen

Wij realiseren doordachte energiezuinige woningen (A+ tot A++++) die maximaal rekening houden met de woonwensen en zorgvraag van vandaag en de toekomst.
Stel uw
woning samen (kosten)
Robuust

De productie

Mooi, slim en betrouwbaar bouwen. Dat doen we in drie prefabfabrieken: Barli in Uden, Hodes in Goor en eco-gerichte bouwer, Mill Home in Mill. Alle drie bouwen al jarenlang woningen met een hoge kwaliteit. Ze doen dit volgens een vast procedé wat al die jaren door is ontwikkeld tot wat het nu is. Voor het seriematig bouwen van mantelzorgwoningen zijn wij met onze expertise hun unieke partner. 

 

We bouwen in duurzame fabrieken met duurzame materialen. U bent van harte welkom om u door ons rond te laten leiden. Dit doen we op afspraak.

Lees meer

Over ons

Wij zijn Michel van den Burg en Geert Robben. 

Zorg voor een ander en een mooiere wereld zit in onze genen. Zo ontstaat dé energiezuinige (mantelzorg)woning waar u zelf ook wel zou willen wonen. Een woning die robuust en doordacht is, waar alles stevig aanvoelt, waar je binnenshuis geborgenheid voelt en in verbinding bent met wat buiten gebeurt. Een woning waarin u en uw gasten zich thuis en welkom voelen. Nu en in de toekomst. Een woning die onbezorgd jaren (met u) mee gaat. Een woning die A+ tot A++++ scoort met zijn energielabel!

 

Schoonmoeder Geert: "Fijn dat ik naast mijn dochter en schoonzoon kan wonen. Zij hebben voor mij een mooie plek gecreëerd waarbij Geert's bouwervaring erg goed van pas kwam"

Lees meer

Benieuwd naar ons verhaal?

Vraag onze brochure aan. 

Ik wil de brochure graag digitaal (per e-mail) ontvangen.
Ik wil graag een papieren versie van de brochure ontvangen.
Ik ga ermee akkoord dat Robuust Woning de door mij ingevulde gegevens opslaat en geef toestemming tot het opnemen van contact met mij via het ingevulde e-mailadres en/of telefoonnummer.*

* verplicht