Zeer doordacht en op alles voorbereid

Gesprekken met zorgarchitecten, zorgverleners, mantelzorgers en gebruikers van mantelzorgwoningen: we hebben er heel wat gevoerd. Want wie weten er nou beter wat belangrijk is in het Robuust-ontwerp? Juist… “Dankzij hun kennis en ervaring zijn onze woningen doordacht en op alles voorbereid”, aldus Michel van den Burg, mede-eigenaar van Robuust.

Een Robuust-woning zit vol met slimmigheden. Met als belangrijkste doel ervoor te zorgen dat bewoners die een jaartje ouder worden nog heel lang vooruit kunnen. “Zonder dat dit ten koste gaat van het woongenot”, voegt Geert Robben, de compagnon van Michel, eraan toe. “En uiteraard wil het oog ook wat.”

Van winddicht terras tot voordeurkeuze

Het inpandige terras met overkapping en de mogelijkheid om een windscherm te plaatsen. Stijlvolle schuifdeuren op praktische plaatsen. Én ruimtes die allemaal zo ontworpen zijn dat er ooit een tillift in kan. Het is een willekeurige greep uit die slimmigheden. Geert: “En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We hebben trouwens niet alleen rekening gehouden met een veranderende zorgvraag, maar ook met comfort, veiligheid en werkbaarheid voor zorgverleners.”

 

“En zelfs met verschillen in percelen”, vertelt Michel weer verder. “De woning is namelijk roteerbaar en spiegelbaar, omdat u zowel een voordeur als een achterdeur heeft. En u heeft daarbij de keuze: wilt u de hal en de voordeur in de kopgevel, en de bijkeuken in de zijgevel? Of juist andersom? Met een handige tool op onze website kunt u zelfs kijken of en hoe het bouwwerk het best op de kavel past.”

Robuuste, landelijke uitstraling

Bij een Robuust-woning hoort logischerwijs een robuuste en ook landelijke uitstraling. Toekomstig eigenaren hebben daarom de keuze uit vier combinaties van gevel- en dakafwerking; allemaal van natuurlijke, duurzame materialen. “Geknipt voor het buitengebied en grote groene percelen”, zegt Geert. “Daarnaast heeft de kap in vorm wel wat weg van een open terreinschuur. Het dak is asymmetrisch, met een hellingshoek van vijftien graden. Extra pluspunt: dit is de optimale stand voor zonnepanelen.”

Prachtige doorkijk

Ook ín de woning is de bijdrage van (zorg)architecten zichtbaar. “Zo zijn alle vertrekken toegankelijk voor mindervaliden: rolstoel- of rollatorgebruikers kunnen overal makkelijk draaien”, verplaatst Michel het gesprek van buiten naar binnen. “Verder hebben we zorgvuldig gekeken naar de verhoudingen tussen de verschillende ruimtes, en naar welke vertrekken aan elkaar verbonden zijn. Ook belangrijk is het lichtlijnenspel. Zet straks de schuifdeur van uw slaapkamer maar eens open. U zult zien dat er een prachtige doorkijk ontstaat…”

Vrijheid, flexibiliteit en
zekerheid: met een Robuust woning kun je jaren vooruit.

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan